Älgå bröt Värmlandsbros hemmasvit

Det blev ännu en oavgjord match för Älgås herrar som idag mötte Värmlandsbro 2 på bortaplan. Detta får dock räknas som en stark poäng mot ett VSK som hittills gått rent hemma på Brovallen.
– Riff är kungen idag, säger Älgåtränaren Niklas Schützer om målvakten van der Waal.

När lagen möttes på Brovallen förra säsongen så svarade Riff van der Waal för en straffräddning i den första halvleken. Trots spelmässigt underläge lyckades Älgå sno med sig tre poäng den gången.

Även i den här säsongens bortamöte med Värmlandsbro gjorde Riff en bra insats med flertalet kvalificerade räddningar. Hemmalaget var oftast spelförande, men Älgås 4-5-1-uppställning börjar sätta sig allt bättre och försvarsmässigt är man starka.

David Magnusson håller undan

– Det kändes bra, alla kämpade på bra och visade moral, summerar Niklas laginsatsen.

Den defensiva skärpan gör dock att offensiven än så länge är något trubbigare. Ändå var det Älgå som gjorde matchens första mål då Joakim Heintz satte 1-0 på straff i den 35:e minuten.

Joakim Heintz och Jimmy Ollenberg firar 1-0-målet.

Detta resultat var ställningen i halvtid, vilket störde hemmalaget som kanske hade förväntat sig en lättare resa.

– Det hördes att de var frustrerade i halvtid.

Värmlandsbro fick dock utdelning, lite väl tidigt kanske, i den andra halvleken. 1-1 i den 48:e minuten, men Älgå fortsatte spela stabilt defensivt.

– Vi var lugna på planen och pratade med varandra, men vi förstod att Värmlandsbro skulle satsa allt framåt.

Arvid Johansson

Sista 20 minuterna gick de rödklädda ner på trebackslinje i jakten på ett segermål. Älgå blev pressade under en period.

– Vi lugnade ner det och sen är det 50/50.

Detta var en välspelad och jämn division 7-match som slutade 1-1 efter att lagen i slutändan tagit ut varandra.