Älgå föll i stormen

Efter en spelledig vecka väntade en svår och långväga bortamatch mot Eskilsäters IF på fredagskvällen. Det var en match som präglades av starkare vindar än många spelare säkerligen upplevt på en fotbollsplan. I motvinden i andra halvlek kämpade Älgå med att hålla 1-1, men med kvarten kvar satte Eskilsäter avgörande 2-1.

Det var ett vingklippt Älgå som kom till spel med en rad spelare – och ledare – på frånvarolistan. Trots det hade man ändå mest luft under vingarna under större delen av första halvlek.

– Första 15–20 minuterna gjorde vi det väldigt bra. Vi var på tå och skapade bra chanser, menar Älgåkaptenen Oskar Boström.

De blåklädda gästerna fick också en tidig utdelning.

– Gustav (Johansson) vinner en frispark på vänsterkanten som jag slår. Det blir en duell där Jocke (Heintz) får fram bollen till ”Gurra” som gör mål, berättar Oskar.

Oskar Boström med frisparken som leder till Älgås 1-0-mål genom Gustav Johansson.

Älgå gjorde en bra första halvlek och var nära ett 2-0-mål efter dryga halvtimmen, men istället kvitterade Eskilsäter till 1-1 på en misstänkt offside.
Både stämning och inställning var dock fortsatt god i paus.

– Det känns väldigt bra, vi är taggade och vi vill vinna. Det var positivt från alla spelare i paus.

Denna match går dock inte att prata om utan att nämna vinden, för att inte säga stormen. I första halvlek hade Älgå medvinden men efter paus hade man således motvind och dessutom en tilltagande sådan.
Slog du en höjdboll i motvind så landade den ändå bakom dig. Absolut en överdrift men en beskrivande sådan.

– Vinden påverkar en hel del. Passningarna går inte fram och vinden tar bollen så den stannar i luften.

Bara en sådan sak som kommunikation försvårades. Att försöka höra sitt namn ropas var bara att glömma.
Det spelmässiga initiativet tillhörde hemmalaget under den andra halvleken, men 1-1 stod sig till den 75:e minuten. Då satte Eskilsäter matchavgörande 2-1 efter en tilltrasslad situation.

Taktiska justeringar följde och Älgå flyttade framåt och återtog spelinitiativet. Gustav Johansson hade ett bra frisparksläge men bollen hann tappa fart av vinden.
Långt in på tilläggstiden som följd av en skada på hemmaspelare satte Eskilsäter 3-1, vilket var bland det sista som hände i matchen.

Sett till den första halvleken förtjänade Älgåspelarna ett bättre öde, särskilt med tanke på frånvarolistan och att man kämpade och visade en bra inställning trots tunn bänk. Känslan var ändå mycket bättre än i förra matchen mot Kil hemma.

– Extra beröm till alla som var här och ställde upp, avslutar Oskar.

Härnäst väntar ett derby på hemmaplan då Åmotfors U gästar Älgvallen på fredag klockan 18:30.