Straffarnas afton när Älgå slog Brunskog

Älgå har varit svåra att besegra så här långt, men samtidigt har man haft svårt för att vinna. Av de fem spelade matcherna hade tre av dem slutat oavgjort, men på fredagkvällen bröts äntligen segertorkan. Efter hela tre straffsparkar vann Älgå med 3-2 (3-1) mot Brunskog United på Älgvallen.
– En välförtjänst vinst ikväll, menar Älgåledaren Lars-Erik Larsson.

Gästerna var spelförande och lite mer på hugget i matchupptakten, så därför var det kanske inte tidernas mest logiska ledningsmål som Jimmy Guldbrandssons distansskott gav Älgå.

Jimmy Guldbrandsson

Detta var inte heller en match som innehöll de mest logiska händelserna. Oskar Boström tacklades axel mot axel men straffspark dömdes och 1-1 var ställningen efter 20 minuter.

Fler straffsparkar skulle slås i matchen, men innan dess stod Joakim Heintz för matchens andra och sista spelmål. Efter 27 minuter fick han på ett fint skott från höger och gav Älgå initiativ i matchen på nytt.

Joakim Heintz gjorde 2-1

Med knappa tio minuter kvar av halvleken var det Älgås tur att få straff. Joel Jarnbro förvaltade chansen från elva meter och satte 3-1 till hemmalaget.

Joel Jarnbro satte 3-1 på straff.

Straffsparkandet var dock inte slut och spänningen i matchen fick nytt liv med dryga halvtimmen kvar. Brunskog försökte sig på en cykelspark som inte lyckades, men man belönades ändå med en inte helt logisk straffspark.

Arvid Johansson

3-2 och gott om tid kvar för att vända på matchbilden, men Älgå lyckades ändå hålla undan. Stundtals kändes 4-2 närmare än 3-3.

– Vi kämpar mycket bra och visar vilja. Långa perioder har vi mycket boll och spelövertag, men stundtals backade backlinjen hem lite för mycket för att hålla ihop laget. Då blev vårt egna spel mest långbollar, summerar ”Larsa”.

Fredric Johansson

– Mestadels tycker jag vi spelade runt bollen och framåt. Jag kände mig aldrig orolig för att de skulle komma igenom.

Hela laget förtjänade beröm, men extra plus fick Jimmy Guldbrandsson, Arvid Johansson och Jimmy Ollenberg för sitt försvarsjobb.