Tappade ledningen i slutminuterna

Bortamatchen mot Brunskog United blev en svängig och målrik historia. Älgå hade ledningen två gånger om men i de absoluta slutminuterna lyckades Brunskog kvittera till 4-4 (2-2).
I vissa bortamatcher kan man vara nöjd med oavgjort, men detta var inte en sådan.

Älgå fick en drömstart på söndagens bortamatch, den sista för säsongen. Joel Jarnbro gjorde 1-0 från straffpunkten efter sju minuter och Tobias Carlström utökade i den tolfte minuten. En tidig 2-0-ledning är inget de blåklädda varit bortskämda med under säsongen.

– Vi startar riktigt bra, och får utdelning…men sen vet jag inte riktigt vad som händer, säger Älgåtränaren Niklas Schützer.

På kort tid både reducerar och kvitterar Brunskog till 2-2 efter dryga halvtimmen.

– Det känns som att vi blir ängsliga och inte vågar spela fullt ut. Brunskog kommer in i matchen med ett fint passningspel och vi blir passiva.

I halvtid är förutsättningen densamma som inför matchen – likaläge och en poäng vardera. Det skulle dessvärre inte vara fallet särskilt länge. Hemmalaget fullbordade vändningen då domaren pekade mot straffpunkten i den 53:e minuten. 2-0 till Älgå hade blivit 2-3 till Brunskog.

Med säsongen snart fullbordad kan man konstatera att Älgå sällan rest sig efter att ha hamnat i underläge. Den trenden kom dessbättre att brytas denna söndagseftermiddag intill 61:an.

– Nacksenorna går inte utan vi visar moral och kommer tillbaka.

Henrik Lindblom

På en frisparksretur från Joel Jarnbro var Henrik Lindblom framme och stötte in kvitteringen till 3-3 i den 67:e minuten. Frisparkar och hörnor var vanligt förekommande på denna match innehållsförteckning för övrigt. Hela sex gula kort delades ut med fördelningen 4-2 till Älgå.

Henrik Lindblom är först på returen och kvitterar till 3-3

Apropå hörnor – bara fem minuter senare fick Älgå en sådan. Från vänster slog Oskar Boström bollen med höger och fick se den skruva sig in i bortre krysset, om vi tillåter oss påstå att en hörna kan placeras i krysset.

Oskar Boström gjorde 4-3 på hörna

Därmed hade matchen svängt igen och det var Älgås tur att fullborda en vändning. Men så var det det där med hörnor. På nytt vikarierande målvakten Joakim Heintz gjorde först en bra räddning på en nick som kom efter en hörnspark. Detta ledde till en ny hörna där bollen landade omgiven av en mängd ben tillhörande båda lagen. Flipperspel följde innan den till sist letade sig över mållinjen och in bland nätmaskorna. 4-4 i den 89:e minuten.

Oavgjort och båda lagen lämnade planen med varsin poäng. Älgås poängtorka har varit lång och likt förra säsongen var det först i den näst sista matchen som höstens första poäng kom. Känslan var dock två förlorade pinnar istället för en vunnen.

– Sett över hela matchen tycker jag att vi är bättre. Brunskog rullar mycket boll men kom inte till så många lägen, summerar Niklas.