Uddamålsförlust i derbyt

Hösten fortsätter att gå tungt för Älgåherrarna som på fredagskvällen föll med uddamålet mot Åmotfors U. Detta trots att egentligen inte ha svarat för en dålig insats.
– Jag tycker vi har spelet, men slarvar i dåliga lägen, summerar Älgåtränare Niklas Schützer.

I höstpremiären mot Kil var det inställningen de blåvita herrarna föll på. Betydligt bättre var den i stormen mot Eskilsäter där man stod upp bra trots en tunn bänk. Förlustraden har placerat Älgå i botten av den jämna tabellen ihop med bland annat fredagens motståndare Åmotfors U.

Derby på hemmaplan en fredagkväll med viktiga poäng på spel borde vara en situation man går framåtlutad in i. Det var också vad Älgå gjorde men det var ändå gästerna som gick till pausvila med en 1-0-ledning man skaffat sig i den 17:e minuten.

Att hantera baklängesmål och att vara i underläge har inte varit någon specialité hittills under säsongen. 0-2 i den 60:e minuten var tungt när man spelade okej men var trubbiga framåt.

– Vi kommer inte till några riktigt farliga lägen förrän sent i andra, säger Niklas.

Älgå spräckte nollan, men inte förrän i den 88:e minuten då Tobias Nilsson reducerade till 2-1.

– Dom får två lätta mål, men överlag tycker jag vi spelar bra.

På söndag väntar den västra sjuans svåraste uppgift, nämligen serieledande Råtorp 3 på bortaplan. Därefter väntar derby då Jössefors 2 gästar Älgvallen lördagen den 14 september klockan 11:00.